تحولات منطقه

۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵
کد خبر: ۴۶۶۸۸۸

پارلمان آلمان طرحی را تصویب کرد که به آژانس اطلاعات خارجی این کشور اجازه می‌دهد از اتحادیۀ اروپا جاسوسی کند.

جاسوسی قانونی از اتحادیه اروپا
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، نمایندگان پارلمان آلمان طرحی را تصویب کردند که به آژانس اطلاعات خارجی این کشور اجازه می‌دهد از نهادها و کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا جاسوسی کند.

این طرح که روز جمعه به تصویب رسید، بخشی از اقدامات برلین برای افزایش نظارت بر جاسوسی پس از افشاگری ادوارد اسنودن، پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، به شمار می‌آید.

همچنین هیئتی از قضات زمانی که آژانس اطلاعات خارجی آلمان از متحدانش استراق‌سمع می‌کند، از این موضوع مطلع می‌شوند.

این قضات همچنین حق بررسی نقطه‌ای فعالیت‌های آژانس اطلاعات خارجی آلمان را دارند.

از سوی دیگر قدرت پارلمان در نظارت بر فعالیت‌های آژانس اطلاعاتی افزایش می‌یابد و مسئولان اطلاعاتی باید هر سال گزارشی به پارلمان ارائه دهند.

به گزارش پرس تی وی، منتقدان این طرح می‌گویند این قانون به جای آنکه فعالیت‌های سؤال‌برانگیز آژانس اطلاعات خارجی آلمان را تحت کنترل درآورد، به این اقدامات وجهۀ قانونی می‌دهد.

این خبر در حالی منتشر شده‌است که روزنامۀ‌ آلمانی زوددویچه تسایتونگ در تاریخ 10 اردیبهشت 1395 گزارش داد سازمان اطلاعات جاسوسی آلمان به نمایندگی از آژانس امنیت ملی امریکا، از مقامات عالی‌رتبۀ فرانسه و همچنین اعضای کمیسیون اروپا، جاسوسی کرده‌است.

این روزنامه مدعی شده‌است که از مرکز شنود سازمان اطلاعات جاسوسی آلمان در شهر باد آیبلینگ، واقع در جنوب مونیخ، برای کمک به آژانس امنیت ملی آمریکا در جاسوسی از مقامات عالی‌رتبۀ فرانسوی در وزارت خارجۀ فرانسه، کاخ الیزه و کمیسیون اتحادیۀ اروپا سوءاستفاده شده‌است.

براساس این گزارش، شرکت‌های اروپایی نیز البته به میزان کمتر، مورد جاسوسی قرار گرفته‌اند.

اسنودن در سال 2013 دو برنامۀ فوق محرمانۀ جاسوسی دولت آمریکا را افشا کرد که بر مبنای آن آشکار شد آژانس امنیت ملی و ادارۀ تحقیقات فدرال (FBI) مکالمات تلفنی میلیون‌ها آمریکایی و اروپایی‌ را شنود و اطلاعات اینترنتی شرکت‌های بزرگی همچون فیس‌بوک، یاهو، گوگل، اپل و مایکروسافت را بررسی می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.